Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rezerviștii chemați la ordin

Publicat: marți, 29 Octombrie 2019 , ora 15.42
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Potrivit Instituției Prefectului Brașov, în perioada 29 octombrie – 01 noiembrie 2019, în județele Brașov și Argeș, se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare.

Exercițiul Mobex este condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Pe timpul acestuia, rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare sunt chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării. Acestea se derulează în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare.

Planul exercițiilor este aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Sorin Țârcă