Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pe urmele ciobanilor din șase țări, într-un film documentar aflat în lucru

Publicat: marți, 5 Noiembrie 2019 , ora 12.23
Sursa foto Facebook LastTranshumance
Sursa foto Facebook LastTranshumance

Brașovenii interesați de obiceiurile tradiționale sunt așteptați vineri, de la ora 18.00, la Muzeul de Etnografie, la un film documentar ce este, încă, un draft.

"Ultima transhumanță" este un proiect semnat de Dragoș Lumpan, început în urmă cu 12 ani, care a urmărit o familie de ciobani din România, ce a renunțat la acest obicei în anul 2008.

Autorul a continuat, însă, proiectul și a mers pe urmele transhumanței în Albania, Grecia, Turcia, Italia și Marea Britanie, iar în țara noastră a găsit o altă familie de oieri care a continuat străvechiul obicei.

În toți acești ani, Lumpan a strâns, din cele 6 țări străbătute, peste 150 de ore de filmare, 200 de ore de înregistrare audio și 100.000 de fotografii. Din materialele strânse, a realizat un draft al filmului, pe care vrea să-l proiecteze la festivaluri.

Accesul la eveniment se face pe baza biletului de intrare la muzeu. Filmul va mai fi proiectat și sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 15:00, la Muzeul Etnografic Săcele.

Adina Chirvasă