Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi de aproape 300 de mii de lei, de la inspectorii de muncă, în luna octombrie

Publicat: sâmbătă, 9 Noiembrie 2019 , ora 13.46
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Amenzi de aproape 300 de mii de lei au lăsat inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, la patroni, în luna octombrie.

Ponderea cea mai mare a sancțiunilor o au cele pentru munca nedeclarată. Mai exact, inspectorii ITM au găsit, la 12 angajatori, 26 de angajați care nu aveau formele legale încheiate. Pentru aceștia, angajatorii au fost sancționați cu amenzi totale de 220 de mii de lei.

Amenzi s-au dat și pentru nerespectarea prevederilor privitoare la completarea și transmiterea REVISAL, în cuantum total de 12 mii de lei.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 33.500 lei.

Tot în luna octombrie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au mai dat, pentru pentru neconformitățile constatate, amenzi în valoare de 29 de mii de lei.

Adina Chirvasă