Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 13.000 de doze de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie brașoveni

Publicat: marți, 12 Noiembrie 2019 , ora 9.53
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

Aproape 13.000 de doze de vaccin antigripal a primit Brașovul, săptămâna trecută, de la Ministerul Sănătății.

Medicii de familie au fost, deja, chemați la Direcția de Sănătate Publică – DSP pentru a ridica dozele, conform programărilor.

Aceasta este cea de-a treia tranșă de doze trimisă Brașovului, prima fiind doar pentru personalul medical, iar a doua, trimisă în luna octombrie, destinată populației ce intră în campania de vaccinare antigripală gratuită.

Este vorba despre persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, respectiv gravidele, vârstnicii, copiii și bolnavii cronici.

O altă tranșă de vaccin antigripal, destinat imunizării gratuite, urmează să ajungă la Brașov până la sfârșitul acestei luni.

În schimb, brașovenii care vor să facă vaccinul pe banii lor nu au de unde să ia dozele. În farmaciile brașovene, acestea lipsesc. Dozele de vaccin din farmacii vin prin depozite sau de la distribuitori, iar farmaciștii spun că vaccinul antigripal de import ar putea să intre în țară după jumătatea acestei luni. 

Cei care vor să cumpere vaccinul din farmacii trebuie să știe că au nevoie de o rețetă de la medicul de familie. 

Adina Chirvasă