Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a semnat contractul pentru sistemul de balizaj al Aeroportului Brașov Ghimbav

Publicat: miercuri, 13 Noiembrie 2019 , ora 13.31
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Contractul pentru proiectarea și execuția sistemului de balizaj de pe Aeroportul Internațional Brașov a fost semnat astăzi. 

Proiectul prevede o durată totală de execuție de 11 luni, timp în care se va monta un sistem de câteva mii de lumini pe și în jurul pistei, gândit în așa fel încât luminile să poată fi operate inclusive individual, din orice tip de turn de control. 

Contractul în valoare de peste 65 de milioane de lei va avea o garanție de 60 de luni de la finalizare. 

După semnarea contractului pentru sistemul de balizaj a fost prezentat și stadiul lucrărilor la Terminal. În cazul acestuia, mai sunt așteptate 13 avize de la diverse instituții locale și naționale, iar dacă aceste avize vor veni, construcția efectivă va începe în martie, anul viitor. 

O altă veste bună este că Romatsa a decis să asigure serviciile de navigație aeriană pe viitorul Aeroport Internațional Brașov Ghimbav.

Nucu Jalea