Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sute de pet-uri scoase din Canalul Timiș, până acum

Publicat: vineri, 22 Noiembrie 2019 , ora 13.55
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Sute de pet-uri au fost scoase, într-o singură zi, din canalul Timiș, prin gura de deschidere din spate de la Sala Patria, pe strada Lucian Blaga.

Vorbim despre sticle din plastic aruncate de brașoveni sau turiști în locurile unde canalul este deschis, însă toate acestea plutesc pe apă și se adună în diverse puncte de-a lungul traseului.

Operațiunea de igienizare a cursului de apă se face însă manual, astfel că este destul de anevoiasă, iar lucrările durează câteva zile.

Încă de miercuri, Serviul de Gospodărire a Apelor a început să spargă o porține din plăcile de beton care acopereau canalul pe strada Castanilor, de unde vor fi adunate gunoaiele care pleacă pe cursul apei de la gura de canal de la Patria. 

După ce va fi curățat, canalul Timiș va fi acoperit din nou. Cel puțin până la primăvară, când municipalitatea are în plan reamenajarea străzii Castanilor ca zonă de promenadă, o dată cu descoperirea canalului și amenajarea malurilor.

Adina Chirvasă