Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consiliul Local Brașov a fost dat în judecată din cauza Drumului Forestier Gorița

Publicat: marți, 26 Noiembrie 2019 , ora 12.28
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Consiliul Local Brașov a fost dat în judecată din cauza Drumului Forestier Gorița.

Senatorul USR de Brașov, Allen Coliban, a anunțat că a acționat în instanță Consiliul Local Brașov pentru a cere stoparea proiectului „Drumul Forestier Gorița”.

Acestui demers i s-au alăturat Asociația Brașovul Pedalează și Asociația România Civică.

Petenții și-au argumentat acțiunea considerând că proiectul este ilegal, nu ar fi  rentabil, investiția amortizându-se în 72 de ani, și că s-a aprobat fără consultarea publică a cetățenilor.

Demersul pare o completare a plângerii administrative depuse luna trecută de juriștii formațiunii politice USR Brașov la Primăria municipiului Brașov, prin care s-a solicitat suspendarea Hotărârilor de Consiliu Local de aprobare a investiției pentru proiectul Gorița. Plângerea a fost respinsă.

Amintim că Drumul Forestier Gorița, dintre Valea Răcădăului și Pietrele lui Solomon, a iscat numeroase discuții în spațiul public după ce s-a aflat că presupune defrișări masive pentru amenajarea drumului pe o distanță de 11 km.


Camelia Vlad