Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Campanie de strângere de cărți pentru dotarea bibliotecii din Maternitatea Brașov

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2019 , ora 13.25
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Campanie de strângere de cărți pentru dotarea bibliotecii din Maternitatea Brașov. Material realizat de Camelia Vlad

Lunar, la Maternitatea Brașov se nasc aproximativ 350 de copii, iar dintre aceștia, în jur de 50 sunt prematuri și au nevoie de îngrijire specială timp îndelungat până să fie externați.

În tot acest timp, mamele își veghează minut de minut micuții, uneori de doar câteva sute de grame, care duc o luptă continuă cu viața în incubatoare.

Dacă de prematuri se ocupă medicii, mamele au, la rândul lor, nevoie de susținere, pentru că orele parcă au o altă dimensiune pentru ele și trec foarte greu.

În sprijinul lor vin alte mame care au depășit această stare și s-au gândit că o bibliotecă le-ar ușura așteptarea în Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” din Brașov. Printre acestea se numără Roxana Nicolau, care a trecut prin această experiență traumatizantă, dar cu final fericit, în urmă cu cinci ani.

Brașoveanca a demarat și o campanie de strângere de cărți pentru dotarea bibliotecii din Maternitatea Brașov.

Așadar, toți cei care vor să se alăture acestei acțiuni de suflet, o pot face donând cărți pe care le pot depunde la recepția Maternității. Pot fi volume din beletristică, din categoria "mama și copilul" sau orice volum care le poate inspira pe tinerele mămici să se apropie cât mai mult de micuțul lor în dezvoltare. 

Camelia Vlad