Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Drumurile județene, „asigurate” pentru iarnă

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2019 , ora 17.48
Sursa foto DRDP
Sursa foto DRDP

Peste 20 de utilaje vor acționa, în iarna 2019-2020, pe drumurile județene din Brașov, potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, Adrian Gabor.

Stocul de material antiderapant asigurat pentru deszăpezire este de peste 10.000 de tone de sare și nisip.

Activitatea de deszăpezire pe cei 559,5 km de drumuri județene se va realiza pe trei zone, respectiv Brașov (Stupini - Bod - Tărlungeni - Bran - Moieciu), Făgăraș (Șercaia - Făgăraș - Cincu) și Rupea, cu un total de 21 de utilaje, plus alte două de rezervă, care vor acționa în caz de nevoie, de ninsori abundente.

De asemenea, în principalele zone, unde se estimează zăpezi în cantități mai mari - pe porțiuni din DJ103A Brașov-Tărlungeni-Zizin, Săcele-Tărlungeni-Teliu, DJ 103B Săcele - Tărlungeni - Teliu, DJ 104A Perșani - Victoria, DJ 104C Făgăraș - Recea și din DJ 112D Carpinis - Prejmer, au fost instalați 6.000 metri liniari de parazăpezi.

"Pentru cei peste 500 de km de drumuri județene am făcut plan operativ, avem 16 autobasculante, un utilaj cu lamă, patru încărcătoare, stocuri cu sare nisip. Până la sfârșitul lunii decembrie vom ajunge undeva la 75% din stocuri, conform legii, 10.000 de tone de nisip și aproape 1.000 de tone de sare. Avem și două autobasculante de rezervă dacă vor fi probleme și va fi zăpadă foarte mare. Avem trei dispecerate, la Făgăraș, Rupea, Brașov, colaborăm și cu Poliția. Sper să nu avem probleme", a afirmat vicepreședintele CJ Brașov.

Camelia Vlad