Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Discuții reluate la Ministerul Sănătății despre Spitalul Regional Brașov

Publicat: joi, 28 Noiembrie 2019 , ora 15.23
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că vineri se va întâlni cu ministrul Sănătății, Victor Costache, pentru a discuta despre ordinul de ministru privind aria de competență a viitorului Spital Regional.

Adrian Veștea a adăugat că în cadrul întâlnirii, la care va participa și primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, vor fi abordate și alte probleme legate de unitățile medicale din județ.

"Voi merge împreună cu primarul George Scripcaru, la invitația ministrului Sănătății, pentru a discuta atât problemele instituțiilor medicale care sunt în județul Brașov, cât și ordinul de ministru referitor la arondarea celor două județe, Covasna și Harghita, pentru a avea un spital care să aibă caracter regional", a declarat Adrian Veștea.

Amintim că Ordinul de Ministru emis de fostul ministru PSD al Sănătăți, Sorina Pintea, care stabilea aria de competență a viitorului spital regional de la Brașov, a fost retras la câteva zile după instalarea cabinetului Orban. Cu ocazia recentei sale vizite la Brașov, premierul a explicat că acest act normativ nu este singurul care a urmat aceeași procedură, deoarece membrii noului guvern doresc să verifice toate actele de acest gen emise de fosta guvernare social-democrată.

De cealaltă parte, liderii PSD Brașov au susținut că retragerea acestui act normativ din procedura de transparență va întârzia elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul viitorului Spital Regional. Documentul este solicitat de BERD, partener în proiect, pentru a demara această procedură.

Camelia Vlad