Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Coarnele de ren montate pe mașini nu vă oferă siguranță în trafic!

Publicat: marți, 10 Decembrie 2019 , ora 11.08

Cu ajutorul unei glume, Ministerul Afacerilor Interne amintește șoferilor că, în această perioadă, au obligația de a-și îngriji mașinile schimbând cauciucurile de vară cu cele de iarnă și să ia măsurile necesare împotriva efectelor iernii.

Reprezentanții instituției s-au folosit de umorul românilor care și-au montat pe mașini coarne de ren și nas roșu și îi asigură, pe pagina de socializare, că această decorare nu va fi sancționată de poliție, dar le atrage atenția că legea circulației tot trebuie respectată. Deci, coarnele de ren nu-i vor ajuta să obțină prioritate în trafic, nu le dau dreptul să depășească limita legală și nici dreptul de a parca oriunde. Mai mult, polițiștii au transmis, glumind, că nasul roșu ar trebui păstrat doar pe mașină.

În schimb, se recomandă șoferilor mai multă preocupare pentru schimbarea cauciurilor de iarnă, a antigelului și a sistemului de dezaburire.

Sursa citată amintește, totuși, că montarea luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate se sancționează cu amendă cuprinsă între 6 și 8 puncte, adică între 870 și 1.160 lei.

Camelia Vlad