Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție, părinți, la cadourile de Moș Crăciun

Publicat: luni, 16 Decembrie 2019 , ora 13.49
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

Se apropie sărbătorile, așa că a început goana după cadouri! Părinții sunt sfătuiți să fie atenți la ce cumpără Moș Crăciun pentru copiii lor, pentru a preveni situațiile nedorite. În primul rând, să fie achiziționate articole și jucării potrivite vârstei copilului.

Comisarul-șef Sorin Susanu al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov are la rândul său câteva recomandări pentru Moș Crăciun. Astfel, părinții sunt sfătuiți să cumpere jucării în funcție de vârsta copilului, să nu cumpere jucării care nu au toate elementele de informare sau care au în mod vizibil elemente desprinse, rupte, stricate. Se recomandă, de asemenea,  atenție sporită la acele jucării ieftine, care provin din diferite țări asiatice.

Pentru cei care preferă comerțul online, șeful de la Protecția Consumatorului atrage atenția să se ia cel puțin măsuri minime de verificare a secțiunii de contact al distribuitorului.

Sorin Susanu spune că, chiar dacă, aparent, un ursuleț de pluș este inofensiv, dacă i s-a dat culoare cu o vopsea care conține metale grele, așa cum se practică deseori, i se poate face un mare rău copilului. 

Camelia Vlad