Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Audiobook-ul „A fost odată comunism” a fost lansat și la Brașov

Publicat: marți, 17 Decembrie 2019 , ora 11.05
Sursa foto radioromaniacultural.ro
Sursa foto radioromaniacultural.ro

„Aveai un loc sigur de muncă, primeai un apartament și era mai bine în vremea comunismului”. Sunt fraze pe care le-ați auzit în jur poate chiar și la tineri. Însă, regimul de tristă amintire a însemnat cu totul atceva. Aceasta este ideea esențială a audiobook-ului „A fost odată comunism”, coordonat de istoricul Georgeta Filitti.

Volumul a fost lansat, luni, la Muzeul Județean de Istorie, Brașovul fiind al doilea oraș în care a fost prezentat. 

„A dost odată comunism” este un volum cu 2 CD-uri, ce concentrează aproape 5 decenii în care viața majoritații românilor a fost mutilată, începând de la decapitarea elitei ce a contribuit la Marea Unire, nimicirea lumii satului până la schimbarea la față a orașelor, dărâmarea unor clădiri bijuterii și reinterpretarea valorilor.

Comunismul a însemnat, însă și frig, mâncare puțină, program epuizant de muncă, drama de a nu spune liber ce gândești, legislație antiavort și frica de anchete. Explicațiilor istorice ale Georgetei Filitti le sunt alăturate pagini de memorialistică, în lectura unor actori celebri, precum: Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marian Râlea. 

„A fost odată comunism” este un proiect al Radio România Cultural, în anul în care românii sărbătoresc 30 de ani de libertate. 

Aceste pagini sunt difuzate la Radio România Cultural în această perioadă, alături de alte rubrici și emisiuni dedicate de postul de radio celebrării Revoluției din 1989.

Audiobook-ul este disponibil la librăria Editurii Casa Radio din București sau prin comandă online pe site-ul editurii www.edituracasaradio.ro. De asemena, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție ai editurii.

Antologia ar putea avea și o continuare, creatorii ei având în plan un nou volum. 

Adina Chirvasă