Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Percheziții la Spiru Haret

Publicat: miercuri, 18 Decembrie 2019 , ora 12.19
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

76 de percheziții au efectuat în această dimineață procurorii DIICOT și ofițerii Diercției de Combatere a Criminalității Organizate la sediile unei instituții de învățământ superior.

Perchezițiile s-au desfășurat la București și în alte 13 județe din țară, între care și Brașov.

Descinderile au loc în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată, luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la însușire, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor și prezentarea ei ca o creație intelectuală proprie, fals intelectual, participație improrie la fals intelectual, instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, cumpărare de influență și complicitate la cumpărare de influență.

Potrivit unor surse, este vorba de infracțiuni săvârșite în perioada 2018-2019, iar între cei vizați se pare că s-ar afla unul din prorectorii universității și secretarul instituției de învățământ superior.

Aceștia, prin examenele grilă, ar fi favorizat studenții să obțină note mai mari, diplome de licență și de masterat.

Sorin Țârcă