Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gripele au „explodat” la Brașov. Cum ne protejăm de boală

Publicat: miercuri, 18 Decembrie 2019 , ora 14.23
Sursa foto radioromaniacultural.ro
Sursa foto radioromaniacultural.ro

60 de persoane au fost diagnostica clinic - pe baza simptomelor cu gripă, în săptămâna trecută. Asta potrivit datelor oficiale ale Direcției de Sănătate Publică.

Marea majoritatea a cazurilor de gripă au fost copii. Numărul cazurilor de gripă, însă, a crescut rapid, de la doar câteva cazuri diagnosticate pe săptămână, la câteva zeci.

Este normal, spun medicii, care au și o explicație. Fluctuațiile de temperatură atmosferică pot duce la creșterea numărului cazurilor de gripă, potrivit medicului de familie Mădălina Siminea.

Dat fiind că este încă destul de cald, medicii ne recomandă să avem grijă la cum ne îmbrăcăm și, să respectăm câteva reguli de igienă. De exemplu, spălați-vă pe mâini și mereu acoperiți gura când tușiți sau strănutați. De asemenea, evitați aglomerațiile, mâncați fructe și legume și nu luați niciodată medicamente după ureche, ci doar la sfatul medicului. Însă, cea mai eficientă metodă de a vă proteja de boală este vaccinarea, a mai precizat Mădălina Siminea.

Tot săptămâna trecută, în Brașov au mai fost înregistrate aproape 2000 de răceli și viroze, dar și peste 350 de cazuri de pneumonie.

Adina Chirvasă