Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Colegiul Tehnic Maria Baiulescu va fi reabilitat cu fonduri europene

Publicat: joi, 19 Decembrie 2019 , ora 14.49
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Colegiul Tehnic Maria Baiulescu va fi reabilitat cu fonduri europene. Asta grație unui proiect cu fonduri europene, semnat chiar astăzi. Este practic primul proiect pe Axa 4 ce vizează investițiile în educație și formare, iar valoarea contractului este de peste 14 milioane lei.

Proiectul semnat astăzi prevede consolidarea, reabilitarea și modernizarea corpurilor de clădire A și B ale instituției liceale, dar și dotarea cu echipamente și alte dotări necesare. Reabilitarea urmărește să remedieze deficiențele constatate. De exemplu umezeala accentuată la demisol, pardoseală și pereții din zidărie, fisuri în pereți, igrasie în partea inferioară a pereților, zone cu tencuială expulzată. De asemenea, clădirile vor fi aduse la standardele cerute în prezent.

Corpurile Colegiului sunt foarte vechi. De exemplu, Corpul A a fost ridicat în 1770.

La semnarea contractului a fost prezent și directorul general al ADR Centru, Simion Crețu.

În prezent, în Colegiul Tehnic Maria Baiulescu sunt înmatriculați aproximativ 650 de elevi, dintre care aproape 180 sunt la sistemul dual de învățământ, iar peste 550 sunt la forma de învățământ de zi.

Unitatea liceală are parteneriate cu 30 de agenți economici pentru pregătirea specialiștilor formați în sistemul dual, în clase de bucătari, ospătari sau lucrători hotelieri, dar și profil de textile.


Adina Chirvasă