Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Turiștii din Vama Buzăului, întâmpinați cu produse tradiționale

Publicat: vineri, 20 Decembrie 2019 , ora 14.21
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Toți turiștii care ajung în comuna Vama Buzăului pot servi masa la mai multe puncte gastronomice locale, acolo unde gospodinele din sat pregătesc mâncare tradițională. Gospodăriile unde se poate servi masa tradițională au ca semn distinctiv un panou cu un cocoș la poartă.

Turiștii care ajung aici au un meniu fix, asta deoarece oamenii împart cu ei mâncarea lor din acea zi.

Proiectul a venit ca o necesitate, pentru că, înainte, turiștii care ajungeau la rezervația de zimbrii nu aveau unde să mănânce. Astfel, dacă vor sa ia masa, oamenii de la rezervație îi îndrumă pe turiști către gospodăria care, în acea zi, a pregătit de mâncare.

În proiectul Gastro Local sunt 11 gospodării. Meniurile sunt fixe, sunt afișate pe poartă, iar turiștii care ajung în comună mănâncă doar preparate făcute de casă, din legume, pește și carne de la animalele crescute în gospodăriile proprii ale localnicilor.

Proiectul a fost implementat de primărie, un astfel de meniu costă 60 de lei, însă nimeni nu se ridică flămând de la masă. Oamenii sunt primiți atât cu bunătățuri, cât și cu băutură tradițională făcută în casă.

Comuna Vama Buzăului a împlinit un an de când a fost declarată stațiune turistică de interes local. În acest an, la rezervația de zimbrii au ajuns aproape 60.000 de turiști. Mai mult, în comuna cu aproximativ 4.000 de locuitori sunt și 250 de locuri de cazare.

Sorin Secli