Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

30 de ani de la Revoluție, marcați în ședința de plen a Consiliului Local

Publicat: vineri, 20 Decembrie 2019 , ora 18.47
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

30 de ani de la momentul Revoluției și schimbarea regimului din România au fost marcați, azi, într-o ședință festivă de Consiliu Local.

Ședința a început cu un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut atunci viața.

Reprezentanți ai asociațiilor de revoluționari din Brașov au venit în fața aleșilor locali și au povestit despre acele zile.

Este un gest de respect ca acești oameni să vină în fața aleșilor locali, potrivit primarului municipiului Brașov, George Scripcaru.

În decembrie 1989, în 16 decembrie, la Timișoara a izbucnit un protest, după încercarea conducătorilor de a-l evacua pe pastorul Laszlo Tokes. Protestul s-a transformat în demonstrații și au luat forma luptelor de stradă, cuprinzând, rând pe rând, orașele din țară.

Demonstrațiile au culminat cu procesul și execuția soților Ceaușescu și căderea regimului comunist. Înainte de revoluția română, toate celelalte state est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație.

România a fost singura țară din blocul estic care a trecut printr-o revoluție violentă și în care conducătorii comuniști au fost executați.

Adina Chirvasă