Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipamente pentru Garda de Mediu, cumpărate de Primărie

Publicat: vineri, 20 Decembrie 2019 , ora 19.22
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Primăria Brașov vrea să doteze cu echipamentele necesare Garda de Mediu Brașov, astfel încât instituția să poată face monitorizarea mirosurilor din oraș.

Anunțul a fost făcut, azi, de primarul George Scripcaru, în cadrul ședinței privind calitatea aerului în Brașov, o ședință destul de tensionată.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Brașov spun că pentru poluare, se bazează pe datele colectate și furnizate de stațiile fixe ale Agenției pentru Protecția Mediului, care monitorizează zonele cu grad de poluare.

Dacă există suspiciuni asupra unui operator, Garda îi impune automonitorizarea, dar aceasta trebuie făcută de o terță societate, specializată și autorizată.

Când vine vorba despre depistarea sursei mirosurilor, lucrurile sunt mai complicate. Comisarii Gărzii de mediu fac verificări cu… nasul, în lipsa echipamentelor. O probă care, însă, nu este valabilă în instanță, de exemplu.

Pentru achiziționarea echipamentelor, Garda de Mediu Brașov trebuie să prezinte un necesar.

Adina Chirvasă