Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a semnat ultimul contract, din cele trei, pentru modernizarea Făgărașului

Publicat: luni, 23 Decembrie 2019 , ora 16.14
Sursa foto Primăria Făgăraș
Sursa foto Primăria Făgăraș

Primarul Gheorghe Sucaciu și Simion Crețu, directorul general ADR Centru, au semnat în această dimineață contractul de finanțare pentru "Modernizarea și pietonizarea zonei centrale Făgăraș", cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, perioada de implementare fiind de 52 de luni.

Acesta este cel de-al treilea și ultimul contract semnat, după ce în 16 decembrie, respectiv 4 octombrie, au fost semnate contractele pentru celelalte două proiecte prin care se investește în sistemul de mobilitate urbană. Procedura de achiziție a proiectului tehnic și de execuție a lucrărilor va fi demarată în perioada imediat următoare.

Investițiile în valoare totală de 30 de milioane de euro pentru toate cele 3 proiecte integrate vizează modernizarea trotuarelor, achiziționarea a sute de biciclete, construirea pistelor necesare pentru circulația acestora și implementarea sistemului de închiriere a vehiculelor. În plus, vor fi achiziționate 10 autobuze electrice, iar stațiile destinate acestora vor fi modernizate.

Mai mult, vor fi amenajate spații verzi, vor fi plantați arbori maturi cu grad ridicat de retenție a dioxidului de carbon, iar zona cuprinsă între Cetatea Făgăraș - Baia Comunală - Casa de Cultură și catedrală va deveni pietonală.

Camelia Vlad