Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tehnică medicală de ultimă generație pentru pacienții cu afecțiuni oncologice din Brașov

Publicat: miercuri, 8 Ianuarie 2020 , ora 16.07
Sursa foto romania-actualitati.ro / MApN
Sursa foto romania-actualitati.ro / MApN
Ancuța Daisa, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov

Una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, PET-CT, care poate identifica și localiza  modificările maligne din întregul organism, se poate face acum și la Brașov.

Orașul de la poalele Tâmpei devine, astfel, al șaselea centru din țară în care se poate face prin decontare această investigație foarte necesară pacienților cu afecțiuni oncologice. 

Dacă nu ar fi decontată prin Casa de Asigurări de Sănătate, pacienții cu afecțiuni oncologice cărora li se recomandă această investigație ar trebui să plătească circa 1.000 de euro din buzunarul propriu.

Cu ajutorul PET/CT medicii pot confirma diagnosticul tumorilor maligne, pot afla exact stadiul bolii canceroase și pot monitoriza eficacitatea tratamentelor administrate pacienților. Investigația trebuie efectuată nu mai devreme de 6 săptămâni după radioterapie sau chimioterapie. 

Camelia Vlad