Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Măsuri speciale pentru animalele de la Zoo în perioada geroasă

Publicat: miercuri, 8 Ianuarie 2020 , ora 16.20
Sursa foto Facebook - Zoo Brașov
Sursa foto Facebook - Zoo Brașov
Șef serviciu Zoo Brașov, Roger Rois

Hrană adaptată cerințelor, vitamine, dar și căldură. Sunt câteva dintre modalitățile prin care animalele de la Zoo Brașov sunt ajutate să treacă mai ușor peste perioadele geroase.

Pregătirile pentru intrarea în iarnă, la Zoo, însă, încep de la sfârșitul toamnei, când sunt verificate adăposturile și instalațiile de căldură, pentru ca în perioada iernii, acestea să nu aibă defecțiuni. Tot în perioada asta, dietele animalelor sunt modificate, iar reprezentanții Zoo Brașov spun că fiecare animal are un regim personalizat, în funcție de specie și cerințe.

La modul general, dietele iarnă înseamnă un conținut bogat în proteine și calorii, care să le asigure energia necesară ppentru a face față temperaturilor scăzute. 

Pe de ală parte, păsările de baltă primesc o hrană specială, care plutește pe apă, astfel încât aceasta să nu fi mâncată de porumbei. Toate înaripatele primesc suplimentar porumb. Tocmai pentru că au diete individualizate, reprezentanții ZOO Brașov fac un apel către vizitatori să nu hrănească animalele. 

Grădina Zoologică Brașov poate fi vizitată între orele 9.00 – 18.00, de marți până duminică. Prețul biletelor este de 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți. Grupurile au reduceri de tarif. . 

Adina Chirvasă