Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Investigație pe piața parcărilor publice cu plată din municipiu

Publicat: joi, 9 Ianuarie 2020 , ora 12.36
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Consiliul Concurenței a anunțat, miercuri, că a declanșat o investigație privind o posibilă trucare a unei licitații publice organizată de Primăria municipiului Brașov pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de parcare publică cu plată de pe domeniul public al orașului. Anul vizat este 2018.

Autoritatea de concurență suspectează că 4 companii s-au înțeles și au adoptat un comportament menit să asigure câștigarea contractului de concesiune de către ofertantul prestabilit de către acestea.

Astfel, potrivit unui comunicat, Consiliul Concurenței a făcut  inspecții inopinate la sediile celor trei firmelor, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale acesteia.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București. 

Adina Chirvasă