Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Biletele gratuite pe transportul în comun pentru persoanele cu handicap

Publicat: joi, 9 Ianuarie 2020 , ora 16.11
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov informează că, începând de luni, 13 ianuarie, va începe eliberarea biletelor gratuite de călătorie pentru anul în curs persoanelor încadrate în grad de handicap, conform legislației în vigoare. Documentele de călătorie vor fi valabile pe tot parcursul anului.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Lidia Mailat, a precizat: „Eliberarea biletului de călătorie gratuită se va face numai în baza cererii persoanei cu handicap, reprezentantului legal sau altei persoane cu împuternicire notarială în acest sens dată de către persoana cu handicap/reprezentantul legal, respectiv în baza cererii asistentului personal. Precizăm, totodată, că persoanele cu dizabilități pot folosi biletele de călătorie gratuită aferente anului 2019, în conformitate cu prevederile art. 3 din HG 1017/20.12.2018, și în luna ianuarie 2020, operatorii publici și privați de transport interurban rutier, feroviar sau naval având obligația de a accepta aceste documente.”

Cererea se depune la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, cu sediul în Bdul Iuliu Maniu nr.6, și va cuprinde numărul, data documentului de încadrare pe baza căruia se solicită biletele de călătorie gratuită și acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, DGASPC Brașov a suplimentat personalul care va asigura eliberarea legitimațiilor de călătorie interurbană, precum și numărul ghișeelor puse la dispoziția acestora. Eliberarea biletelor de călătorie se va face de luni până joi, între orele 8.30-12.30 și 13.30-16.00, iar vinerea între orele 8.30-14.00. În această perioadă, ghișeul de informații pentru public se va muta la Camera 7, programul de lucru fiind afișat la sediul Direcției.

Potrivit legii, persoanele cu handicap grav beneficiază de un număr de 12 călătorii gratuite, iar cele cu handicap accentuat de un număr de 6 călătorii gratuite. La nivelul județului Brașov sunt 19.408 persoane cu dizabilități în plată, din care 7.042 cu handicap grav și 10.280 cu handicap accentuat.

Camelia Vlad