Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Jumătate dintre „uniriști” vor învăța la școala de pe strada Cocorului, în semestrul II

Publicat: joi, 9 Ianuarie 2020 , ora 16.31

Jumătate dintre  cei peste 700 de elevi de la Colegiul Național „Unirea” vor face cursurile, în semestrul II, la corpul de școală de pe strada Cocorului. Ei se mută, practic, în locul elevilor de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, care, de acum, revin în școala de pe Calea București.

În corpul de pe strada Cocorului vor fi mutați elevii din clasele a IX-a și a X-a, precum și o parte dintre elevii de a XI-a. În acest mod, toți elevii vor face cursuri normale, de 50 de minute, și toate cursurile vor fi de dimineață, în primul semestrul, unele clase având cursuri de după amiaza. 

Uniriștii vor fi mutați pentru a putea fi încheiate lucrările de reparații capitale la Corpul A al Colegiului „Unirea”. Este vorba tot despre lucrări începute de același constructor spaniol care a fost la „Moisil” și care nu și-a respectat termenii contractuali nici la Moisil, nici la Unirea. Mai mult, la Unirea a executat doar 10% din lucrare până în iulie 2019, când ar fi trebuit să încheie. Constructorul a fost concediat și acționat în instanță, iar lucrările au fost preluate de RIAL SA, care a și intrat în șantierul deschis.

Termenul de finalizare a lucrărilor de către RIAL este 1 septembrie 2020, astfel încât, în următorul an școlar, ce va începe din toamnă, toți „uniriștii” să fie în aceeași clădire. Valoarea inițială a contractului este de aproape 8 milioane lei.

Adina Chirvasă