Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Social-democrații vor să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului

Publicat: vineri, 10 Ianuarie 2020 , ora 17.55
Sursa foto romania-actualitati.ro - Agerpres
Sursa foto romania-actualitati.ro - Agerpres

Social-democrații vor să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Asta după ce, Premierul Ludovic Orban a anunțat că a hotărât împreună cu președintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.

Motivul principal invocat este că românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru Parlamentul European, la alegerile prezidențiale, că nu mai vor PSD la putere, că la ora actuală Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului pentru a pune în practică voința oamenilor și este absolut necesar ca puterea să revină la popor și cetățenii să-și aleagă reprezentanții astfel încât să existe în Parlament o oglindă fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români care să ducă România în direcția bună, care să aibă clar o poziționare euroatlantică fermă, care să fructifice la maxim pentru România beneficiile apartenenței la UE și care să permită o dezvoltare economică bazată pe investiții, pe creșterea productivității, competitivității companiilor, pe inovare, pe cercetare și pe fructificarea tuturor oportunităților care există pentru România", a spus Orban, după întâlnirea cu șeful statului de la Palatul Cotroceni.

Acum din opoziție, PSD consideră că liberalii doresc alegeri anticipate doar pentru a trage de timp și să nu respecte calendarul de creștere a nivelului pensiilor și dublarea alocațiilor.

Creșterile salariale pentru profesori au fost anulate. Se aruncă în spațiul public faptul că nu se va mai respecta calendarul de creștere a pensiilor, prevăzut pentru acest an. S-au anulat prevederile din Ordonanța de Urgența numărul 114, cu privire la taxa pe activele bancare, taxă care ținea ROBOR-ul sub control. Acestea ne-au făcut să decidem ca, în această sesiune parlamentară, să depunem moțiune de cenzură, a declarat, astăzi, Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al PSD Brașov.

Camelia Vlad