Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Serviciului de Ambulanță Județean Brașov, fără mașini

Publicat: miercuri, 15 Ianuarie 2020 , ora 15.52
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

În ultima jumătate de an, două mașini ale Salvării au primit calificativul „daună totală” din partea societăților de asigurare, după ce au fost lovite în trafic, din cauza unor șoferi care circulau cu viteză prea mare. În acest context, directorul Serviciului de Ambulanță Județean, David Levente, face un apel către participanții la trafic, să fie mai atenți atunci când se află în preajma ambulanțelor.

David Levente mai spune că este foarte complicat și în cazul daunelor ușoare. Mașinile Ambulanței sunt capitonate și, dacă sunt lovite, trebuie mai întâi să meargă la București sau la Cluj pentru decapitonare, să revină la Brașov pentru reparații și apoi să meargă din nou la Cluj, pentru recapitonare.

Astfel, o ambulanță, care nu a fost lovită foarte tare, în luna august, a revenit în trafic după trei luni. David Levente mai spune că ar fi nevoie de mai multe mașini pentru ca activitatea să decurgă normal. Pentru ca serviciul să funcționeze în parametri normali, ar fi nevoie de cel puțin 70 de mașini gata să plece la intervenții, potrivit lui David Levente.

Pe lângă șoferii la care directorul a făcut apel, se mai întâmplă cazuri – chiar dacă acestea sunt foarte rare – ca angajații Ambulanței să fie vinovați de producerea unui accident. În această situație, ei intră în cercetare disciplinară și sunt sancționați în funcție de cele întâmplate.

Sorin Țârcă