Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 800 de apeluri la butonul de panică, anul trecut

Publicat: joi, 16 Ianuarie 2020 , ora 10.26
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

779 de apeluri au fost, pe tot parcursul anului 2019, la Butonul de panică din municipiului Brașov. Toate apelurile au fost catalogate ca neavând legătură cu scopul pentru care aceste butoane au fost montate, după cum au precizat reprezentanții Primăriei municipiului Brașov.

Reamintim că, în Brașov sunt 42 de butoane de panică, la care cetățenii pot sesiza incidente. Butoanele au fost montate în anul 2015, pe stâlpi de iluminat din municipiu. Astfel de butoane sunt în centrul istoric, pe Aleea de sub Tâmpa, Piața Unirii, Piața Sfatului, Livada Poștei, Parcul Central, Gara Brașov, Centrul Civic, Parcul Tractorul sau Parcul Magnolia.

Pe de altă parte, la Dispeceratul Tehnic al Primăriei, în tot anul 2019 au fost aproape 20.000 de apeluri, dar peste 15.000 cu cereri de informații.

Restul au fost pentru sesizarea avariilor la utilități, incidente în zone verzi sau legate de mobilierul urban, semnalizare rutieră, gropi în asfalt, iluminat public.

Adina Chirvasă