Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Testare psihologică anuală pentru taximetriști, asta cere șeful de la Protecția Consumatorului

Publicat: joi, 16 Ianuarie 2020 , ora 11.12
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Șoferii de taxi să fie testați psihologic și să li se interzică activitatea de taximetrie dacă au avut condamnări penale, este de părere șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Sorin Susanu.

Transportul public în comun pe raza județului Brașov a devenit de ceva vreme un obiectiv des verificat de comisarii de la Protecția Consumatorului. Sorin Susanu a declarat în conferința de presă susținută miercuri, pe această temă că, de-a lungul timpului, au fost descoperite multe nereguli mai ales la mijloacele de transport în comun, motiv pentru care intenționează să intensifice controalele.

Cu privire la activitatea de taximetrie, șeful de la Protecția Consumatorului își dorește modificări legislative pentru funcționarea acestui serviciu:

„Îmi doresc ca Municipalitatea să asculte sfaturile noastre pentru a putea aduce într-o normalitate acest serviciu. În Brașov cred că pierdem foarte mulți turiști și consumatorii sunt prejudiciați, datorită unor oameni care desfășoară activitatea de taximterie și care încalcă legislația prin modul de purtare, prin refuzul de curse, prin faptul că au un program doar așa cum doresc ei. Totodată trebuie văzută și această parte a monopolului unor mari societăți asupra autorizațiilor de taximetrie.”

Argumentele lui Sorin Susanu cu privire la necesitatea testării psihologice și în cazul șoferilor de taxi sunt următoarele:

“Este din punctul meu de vedere vitală și trebuie introdusă această testare psihologică anuală a taximetriștilor, așa cum este obligatorie pentru șoferii profesioniști, cu atât mai mult cu cât acești șoferi de taxi au o interacțiune permanentă, zilnică, cu zeci - sute de clienți și este total anormal că nu se aplică această chestiune.”

Pentru o mai mare siguranță a cetățenilor atunci când folosesc transportul în comun, Sorin Susanu a declarat război operatorilor economici care încalcă frecvent legislația, mai ales când dețin monopol pe anumite trasee din județ. 

Camelia Vlad