Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Secția de etnografie a Muzeului Bran riscă să fie evacuată

Publicat: joi, 16 Ianuarie 2020 , ora 14.04
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Secția de etnografie a Muzeului Național Bran riscă să fie evacuată. Vorbim despre muzeul în aer liber, de la baza Castelului Bran, acolo unde sunt căsuțele rustice și celelalte exponate.

S-a ajuns în această situație după ce terenul a fost retrocedat foștilor proprietari.

Deocamdată nu a fost dispusă evacuarea, dar a fost dat un termen de 30 de zile, astfel că secția va mai rămâne deschisă.

Terenul pe care funcționează Secția de Etnografie a fost revendicat  în urmă cu mai mulți ani, dosarul ajungând inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Muzeul Național Bran, înființat în anul 1957, se află acum în subordinea Ministerului Culturii. Până în anii 90 a fost în administrarea autorităților locale din Brașov.

În anii 1991, când a trecut la Ministerul Culturii, erau trei secții la Bran: secția Castel, secția Vama Medievală și Secția Etnografie. Castelul a fost retrocedat în 2009, astfel că secția a fost desființată, iar piesele de aici au trecut în secția Vama Medievală. Însă și clădirea Vămii a intrat în proprietatea moștenitorilor Castelului. De anul trecut, Secția a fost mutată într-o pensiune, după ce nu a mai fost prelungit contractul de închiriere.

Adina Chirvasă