Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sistemul de încălzire pentru viitoarele blocuri din Brașov, în dezbatere publică

Publicat: vineri, 17 Ianuarie 2020 , ora 17.36
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Sistem centralizat, centrală de bloc sau sistem individual nepoluant de încălzire vor fi variantele de încălzire pentru noile blocuri ce vor fi ridicate.

Săptămâna viitoare, municipalitatea va pune în dezbatere publică un regulament privind sistemele de încălzire care pot fi montate în viitoarele dezvoltări imobiliare.

Practic, dezvoltatorii imobiliari vor putea primi avizele pentru documentațiile privind construirea blocurilor doar dacă imobilele vor avea, ca și soluție de producere agent termic și apă caldă, variante mai puțin poluante, cum ar fi: branșare la sistemul centralizat, centrală de bloc, cu distribuție pe orizontală sau un sistem individual mai puțin poluant decât actualele centrale de apartament, de exemplu: centrale electrice, sisteme colectoare de preluare a noxelor de la centralele de apartament sau alte soluții care îmbunătățesc calitatea aerului.

Acest regulament este parte integrantă din planul privind calitatea aerului, aprobat la sfârșitul anul 2018.

Regulamentul va sta 30 de zile în dezbatere, iar brașovenii vor avea un timp limitat pentru a trimite propuneri sau sugestii. 

Adina Chirvasă