Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Discuții asupra variantelor de descongestionare a traficului dinspre Sânpetru spre Brașov, la Prefectură

Publicat: luni, 20 Ianuarie 2020 , ora 16.44
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Prefectul Cătălin Văsii a organizat astăzi, la sediul Instituției Prefectului județului Brașov, o întâlnire solicitată de Consiliul Județean Brașov pentru discuții asupra variantelor de descongestionare a traficului dinspre Sânpetru spre Brașov și din Brașov spre Sânpetru. 

Alături de prefect, au participat vicepreședintele CJ Brașov, Adrian Gabor, reprezentanți ai Primăriei Brașov, Primăriei Sânpetru, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, precum și ai firmei care va realiza studiul de fezabilitate pentru extinderea și modernizarea străzii Narciselor din municipiul Brașov.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate niște propuneri privind fluidizarea traficului dinspre Brașov spre Sânpetru și dinspre Sânpetru spre Brașov, având în vedere că primăria Brașov intenționează să construiască un pasaj din strada Narciselor către Sânpetru, tocmai pentru a fluidiza traficul, a precizat prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii.

Lărgirea la patru benzi a străzii Narciselor (care face legătura între DN 11, Brașov-Bacău, și DN 13, Brașov-Sighișoara), extinderea ei până la sensul giratoriu de la intrarea în Sânpetru și amenajarea unui pasaj peste sau pe sub ocolitoarea Brașovului, oferă o variantă alternativă de trafic, în scopul descongestionării străzii 13 Decembrie.

La întâlnirea de astăzi s-au discutat mai multe variante de preluare a traficului dintre Brașov și Sânpetru, subliniindu-se necesitatea ca varianta optimă să țină cont și de viitoarele dezvoltări imobiliare din zonă.

Așadar, s-a convenit asupra necesității, în prima etapă, a identificării regimului de proprietate al terenurilor care ar putea fi vizate de implementarea acestui proiect, precum și a studierii posibilității de a devia o parte din trafic pe o rută apropiată, care să iasă în DN13.

Camelia Vlad