Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școală în sistem dual și la Săcele

Publicat: marți, 21 Ianuarie 2020 , ora 15.29
Sursa foto Facebook - Primăria municipiului Săcele
Sursa foto Facebook - Primăria municipiului Săcele
Virgil Popa, primarul municipiului Săcele

După sistemul care funcționează deja, de câțiva ani, la Brașov, în Școala Kronstadt, Liceul Tehnologic Victor Jinga, din municipiul Săcele, pregătește elevi pentru multe dintre meseriile căutate pe piața muncii, cum ar fi electrician exploatare joasă tensiune, operator CNC, strungar, sudor, legător sau tipăritor offset.

În actualul an școlar, peste 140 de elevi învață o meserie care să le asigure un trai mai bun în viitor. Din toamnă, alți aproape 100 de elevi vor intra în acest sistem educațional.

Învățământul profesional dual este unul care colaborează activ cu agenții economici și pregătește specialiști prin directa implicare a firmelor în actul de învățământ.

Pe parcursul școlarizării, elevii beneficiază de cursuri de pregătire, atât teoretică, dar mai ales practică, de burse, iar la final, ei au garanția obținerii unui loc de muncă.

Anul trecut, după cum ne-a spus primarul municipiului, Virgil Popa, majoritatea absolvenților au fost angajați de firmele din Săcele implicate în proiect.

Camelia Vlad