Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Economie de 25 de milioane de euro, pentru municipiul Brașov

Publicat: miercuri, 29 Ianuarie 2020 , ora 16.29
sursa foto: SRR
sursa foto: SRR

O economie de 25 de milioane de euro, pentru bugetul local al municipiului. Asta grație faptului că Guvernul a decis să suplimenteze bugetul alocat Programului Operațional Regional 2014 - 2020, iar proiecte trecute ca rezervă, care erau pregătite, dar pentru nu mai erau fonduri, pot intra acum în finanțare.

Proiectele suplimentare din municipiu care vor fi finanțate cu bani europeni.

Astfel că ,,primul proiect este referitor la terminalul de transport urban de la gară și are o valoare de 14, 3 milioane lei. Al doilea se referă la extinderea sistemului de management al sistemului de transport public - acesta are o valoare de 16 milioane lei. Un alt proiect face referire la infrastructura de garaj pentru transportul public pentru autobuzele eletrice pe care le vom achiziționa și are o valoare de 17 milioane lei. Iar un al patrulea proiect este cel legat de eficientizarea energetică a clădirilor Colegiului Tehnic ,, Transilvania'' Brașov și are o valoare de 10,6 milioane lei.'' a precizat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru. 

Toate aceste proiecte sunt deja pregătite, aveau nevoie doar de bani. Inițial, municipalitatea le prinsese în proiectul de buget pentru acest an, dar, odată ce vor fi semnate contractele cu finanțare europeană, municipalitatea va mai asigura doar cofinanțarea lor, de 2% pentru fiecare proiect. În plus, pentru alte trei proiecte ale municipalității va crește cuantumul valorii finanțării nerambursabile alocate de Uniunea Europeană.

Supracontractarea proiectelor este posibilă, în întreaga țară grație unui memorandum încheiat între Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Ministerul Fondurilor europene.

Inițial, pe POR, plafonul a fost de 6,8 miliarde de euro. Municipiul Brașov are, în acest exercițiu bugetar european, contractate proiecte cu o valoare totală de 47 de milioane de euro.

Adina Chirvasă