Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stare de urgență la nivel mondial din cauza coronavirusului

Publicat: vineri, 31 Ianuarie 2020 , ora 9.43
sursa foto: SRR
sursa foto: SRR

Stare de urgență la nivel mondial!

Aceasta a fost declarată de Organizația Mondială a Sănătații din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus. În consecință, toate țările membre ale organizației trebuie să ia imediat anumite măsuri.

Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România a declarat pentru presa națională că ,,în acest context se recomandă ca, imediat, toate statele membre ale Oraganizației Mondiale de Sănătate, mai exact toate țările lumii, să ia măsuri care să limiteze posibilitatea ca o persoană infectată cu virusul ucigaș să intre în țară fără să fie depistată".

Astfel, toate statele trebuie să asigure teste pentru diagnostic, tratament specializat și izolarea bolnavilor, astfel încât riscul de transmitere a epidemiei să fie cât se poate de mic, dacă se poate zero.

Reprezentantul OMS a specificat că un semnal de alarmă mare este dat mai ales de rata mortalității care în prezent nu depășește 2%, dar și de mutațiile pe care le suferă virusul.

Radio România Brașov FM