Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sportivii și turiștii care vin din toată lumea, la finalul acestei luni, la Râșnov, nu vor putea vizita Cetatea

Publicat: luni, 3 Februarie 2020 , ora 11.40
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Sportivii și turiștii care vin din toată lumea, la finalul acestei luni, la Râșnov, la Competiția Mondială de sărituri cu schiurile, la masculin, desfășurată în premieră națională, nu vor putea vizita Cetatea Râșnov. Asta pentru că de miercuri, 5 februarie, cetatea se închide complet, timp de aproape doi ani, întrucât intră într-un amplu proces de renovare. Autoritățile locale susțin că sportivii nu au, oricum, timp de vizite pe parcursul competiției.

"Sportivii au un program destul de strict. Ei vor veni joi sau miercuri seara, vor avea două sărituri în cursul zilei de joi, iar după aceea vineri și sâmbătă vor avea două etape de Cupă Mondială. Într-adevăr, ceilalți turiști și susținători care vin și sunt în număr mare, aceștia nu vor putea vizita cetatea, dar până la urmă și noi ne dorim să finalizăm acest proiect.", a precizat Liviu Butnariu, primarul orașului Râșnov.

La cele două etape de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile participă peste 50 de sportivi din toată lumea, din aproape 20 de țări, cei mai buni la această disciplină. De la Federație, oficialii estimează că în zonă, pe timpul competiției, vor fi 15.000 de turiști.

"Sperăm că o să avem peste 15.000 de participanți, susținători ai sporturilor de iarnă și în special ai săriturilor cu schiurile, în zilele de competiție. Sunt fani ai echipelor, ai sportivilor străini. Ei oricum vin cu câteva zile înainte de competiție și vizitează zonele.", a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației române de schi și Biatlon.

Turiștii mai pot vizita Cetatea Râșnov doar azi și mâine, când intrarea este gratuită. De miercuri, încep lucrările de renovare.

Termenul de finalizare a lucrărilor la cetate este de 22 de luni, timp în care vor fi demolate construcțiile neautorizate, realizate de fostul proprietar în perioada 2000 - 2006, dar va fi reparat și sistemul de hidranți. Mai multe turnuri vor fi consolidate, iar zidurile de apărare vor fi refăcute cu ajutorul materialelor tradiționale. Vor fi refăcute si poarta de acces din zona Turnului Armelor, dar și sistemul de apărare de tip "gură de lup" din această zonă.

Saviana Russu