Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Iau nota 10, va fi plantat un copac. Proiect inedit al autorităților de la Cristian

Publicat: luni, 3 Februarie 2020 , ora 13.31
Sursa foto Primăria Comunei Cristian
Sursa foto Primăria Comunei Cristian

Iau nota 10, va fi plantat un copac. Mai exact, pentru fiecare medie de 10 obținută de elevii Scolii Gimnaziale din Cristian, Primăria vrea să planteze câte un copac împreună cu Ocolul Silvic Bucegi-Piatra Craiului.

Ideea proiectului îi aparține administratorului public, Alexandru Crețu care a văzut o astfel de acțiune la Facultatea de Științe Politice din Cluj și a preluat-o la Cristian.

"Pentru fiecare copil care în semestrul I a avut media 10 la o anumită materie, plantăm copaci pentru el, cu numele lui, cu sticker cu anul și cu clasa. Avem 128 de copii de la clasa a 5-a până la clasa a 8-a și atunci vom ști exact câți copaci pentru fiecare elev în parte va trebui să plantăm.", a precizat Alexandru Crețu.

Proiectul are scop educațional, iar organizatorii încearcă să-i motiveze pe copii să învețe mai bine, dar și să fie din ce în ce mai responsabili față de natură.

"Ocolul Silvic din Cristian plantează anual un număr de peste 10.000 de puieți și atunci acțiunea aceasta este în primul rând cu rol educațional. Ne dorim să îi responsabilizăm pe copii, pe profesori și pe noi, toți oamenii din Cristian. Dacă această acțiune va fi preluată și în alte localități, noi nu putem decât să ne bucurăm.", a adăugat Alexandru Crețu.

Acțiunea de plantare va avea loc în primăvara acestui an.

Adina Milea