Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sânpetru este prima comună din România cu o bibliotecă înregistrată la nivel mondial

Publicat: luni, 3 Februarie 2020 , ora 14.31
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

Sânpetru este prima comună din România cu o bibliotecă înregistrată la nivel mondial, care va fi pusă pe hartă, de către o organizație non-profit. Această mini-bibliotecă se poate folosi pentru schimb de cărți, după modelul american de sharing: ia o carte, lasă o carte! Biblioteca este amplasată în mijlocul comunei și oricine poate veni să împrumute câte o carte. Sunt cărți pentru toată familia,din toate domeniile, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

"Este deschisă tot timpul. Orice cititor poate merge acolo să ia o carte sau să lase o carte. Ca să ne asigurăm că vor fi cărți tot timpul, pentru că inițial, mă gândesc că nu toată lumea va înțelege acest concept, avem și cărti pe care le-am strâns din donații, donații ca să reaprovizionez biblioteca în caz că cineva nu lasă o carte.", a precizat Sorina Arhire, inițiatorul proiectului.

Proiectul urmărește încurajarea lecturii într-un mod interactiv. Astfel, conform organizației mondiale nr.1 de book sharing "Little Free Library", România va fi prezentată ca un model de bună practică, mai exact promovează și implementează proiecte pentru dezvoltare personală și comunitară.

Saviana Russu, Sorin Secli