Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Hartă interactivă cu „clopotele” pentru colectarea selectivă de la bloc

Publicat: marți, 4 Februarie 2020 , ora 12.50
Sursa foto Arhiva - bucurestifm.ro.
Sursa foto Arhiva - bucurestifm.ro.

Brașovenii care stau la bloc și nu știu unde trebuie să ducă deșeurile colectate selectiv vor avea la dispoziție o hartă interactivă a tuturor ecoinsulelor din municipiu. Vorbim despre cele trei "clopote" speciale, în care pot fi aduse hârtia, sticla și plasticul. Harta va trebui realizată până la sfârșitul săptămânii și va fi postată și pe site-ul primăriei. Aceasta a fost una dintre concluziile întâlnirii dintre cei doi operatori de salubrizare din oraș cu reprezentanții Primăriei și ai Poliției Locale.

"S-a constatat de exemplu că există situații în care acele pubele, acele igluri de colectare, ori nu sunt toate 3, ori nu sunt amplasate în locația în care ar fi trebuit să fie amplasate și, cel mai important, mulți cetățeni din Brașov sesizează faptul că nu știu care sunt locațiile acestor eco-insule.", a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov.

O altă schimbare privind colectarea selectivă va fi făcută și pentru brașovenii care stau la case. .

"Din discuțiile cu operatorii, aceștia au spus că vor, de la 1 martie, să se intre cu colectarea săptămânală a deșeurilor reciclabile pentru că mulți din cetățeni încurcă săptămânile, scot deșeurile mai repede. Trebuie o informare mai clară a cetățenilor legat de zilele și orele la care deșeurile trebuie să fie scoase.", a adăugat Sorin Toarcea.

Din acest an a devenit o obligație pentru brașoveni să colecteze selectiv deșeurile.

Adina Chirvasă