Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua porților deschise la Hospice

Publicat: marți, 4 Februarie 2020 , ora 16.42
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

4 februarie este, la nivel mondial, Ziua de Luptă Împotriva Cancerului.

Maladia secolului trecut, care face și acum un număr impresionant de victime, a ajuns în atenția autorităților europene și asociațiile bolnavilor din țara noastră doresc să o introducă și în agenda politicienilor români.

Până atunci, există o tradiție în îngrijirile paliative, plecată de la Brașov. În această zi specială pentru beneficiarii centrului Hospice Casa Speranței, instituția și-a deschis larg porțile pentru cei curioși să vadă ce fel de îngrijiri pot primi bolnavii de cancer.

"Noi suntem într-o zi ca oricare alta. Întâlnesc aici, cei care ne vizitează, pacienții noștri, specialiștii cu care ar putea sta de vorbă. Sunt întrebări la care oamenii poate nu au găsit răspunsul și le-am dat ocazia să îl primească.", ne-a spus Gabriela Cozmescu, managerul departamentului de strângere de fonduri al Hospice Casa Speranței.

Bolnavii nu doar că sunt foarte mulțumiți de tratamentul și atenția pe care le primesc aici, dar este și un loc în care se pot încuraja unii pe alții și își pot împărtăși trăirile.

Cele două centre Hospice, din Brașov și București, au în îngrijire peste 400 de pacienți care vin la sediile instituției. Cei mai mulți bolnavi rămân, însă, acasă și echipe de specialiști se deplasează la ei, astfel că în îngrijirea celor de la Hospice se află peste 4.000 de pacienți.

Sorin Țârcă