Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comisia de circulație, modificări importante după o ședință de peste 6 ore

Publicat: marți, 4 Februarie 2020 , ora 16.58
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

După o ședință maraton, de peste 6 ore, Comisia de circulație a luat decizii importante în ce privește traficul și parcarea în municipiul Brașov. Unele dintre acestea au și fost avizate iar altele urmează să fie analizate pe teren.

Pe strada Ionescu Crum - din apropierea Brașov Business Park - șoferii obișnuiesc să parcheze și, astfel, unul din sensurile de circulație este ocupat. Aici, cei care vor mai parca pe carosabil vor fi amendați.

Pentru reducerea accidentelor pe DN 73, între cele două sensuri de circulație va fi montat un scuar, așa cum regăsim pe Calea București sau Calea Feldioarei.

Comisia a mai decis că ar fi oportună schimbarea sensului de circulație pe strada Michael Weiss, între Bălcescu și Castelului. Dacă acum accesul este dinspre Castelului, ar urma să se circule doar dinspre Bălcescu spre Castelului.

O problemă o creează parcarea privată de pe strada George Barițiu, vizavi de Arhivele Naționale. Aici, una din benzi se blochează frecvent din cauza mașinilor care așteaptă să se elibereze un loc în parcare. Comisia s-a gândit să interzică virajul la stânga și să-i oblige pe șoferi să intre în sensul giratoriu aflat la 20 de metri mai sus, după care să vireze la dreapta pentru intrarea în parcare. Pentru aceasta, însă, trebuie modificată intrarea în parcarea privată.

După o analiză a Poliției Rutiere, va fi pus în funcțiune și semaforul cu buton amplasat la trecerea de pietoni de pe str. Iuliu Maniu, mai sus de intersecția cu Vlad Țepeș (după curba lui Tartagă).

În cazul mai multor intersecții din oraș, între artere principale și artere secundare, vor fi instalate oglinzi pentru a le permite șoferilor care ies de pe cele secundare să se asigure. Totodată în aceste zone vor fi luate și măsuri care să blocheze parcarea mașinilor pe carosabil sau pe trotuare, și astfel să blocheze vizibilitatea: este vorba de intersecția Carpaților cu Alexandru cel Bun; b-dul Muncii, accesul auto de vis-a-vis de Penny Market; ieșirile spre str. Lungă dinspre str De Mijloc (str. Școlii, str. Morii, str. Câmpului).

În perioada următoare va fi analizată cererea Poliției Muncipiului Brașov de montare a limitatoarelor de viteză pe mai multe artere de circulație din municipiul Brașov, primarul solicitând ca pentru fiecare amplasament să se facă o analiză cu identificarea soluțiilor alternative de creștere a siguranței în trafic (treceri de pietoni semaforizate, o semnalizare suplimentară în zonele în care au fost constatate incidente, reamenajarea unor intersecții etc.) și amplasarea acestor limitatoare să se facă doar acolo unde este singura soluție ce poate fi implementată.

Sorin Țârcă