Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sistem radar cu cameră video, pentru vitezomanii de pe Bulevardul Kogălniceanu

Publicat: marți, 4 Februarie 2020 , ora 17.34
Sursa foto facebook / ministerul de interne
Sursa foto facebook / ministerul de interne

Pe Bulevardul Kogălniceanu ar putea fi amplasat un sistem radar cu camera video. Cel puțin asta e soluția pe care a găsit-o municipalitatea și pe care a prezentat-o în comisia de circulație de astăzi.

Pentru a deveni realitate, însă, va trebui făcută o analiză a Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Dacă va fi aprobată, pe modelul implementat cu ISU, Primăria Brașov achiziționează echipamentul, după care îl pune gratuit la dispoziția instituției care îl utilizează.

În acest mod va mai fi ținută în frâu viteza șoferilor, din cauza căreia s-au întâmplat mai multe accidente în zona stației de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”.

Până la instalarea radarului, în următoarele zile, va fi ales modelul pentru sistemul de siguranță care va fi montat la limita dintre carosabil  și trotuar, care să protejeze pietoni și, în același timp, să reducă riscurile pentru șoferii care pierd controlul mașinilor, după cum au precizat reprezentanții Primăriei.

Reamintim că, săptămâna trecută, în zonă au fost instalate limitatoare de viteză, dar, la câteva ore ele au fost demontate. Asta pentru că decizia limitatoarelor de viteză nu a fost aprobată în Comisia de Circulație. 

Adina Chirvasă