Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alpin Film Festival revine la Brașov, Bușteni și Predeal

Publicat: joi, 6 Februarie 2020 , ora 15.30
Sursa foto Facebook - Alpin Film Festival
Sursa foto Facebook - Alpin Film Festival

Alpin Film Festival - unicul eveniment din România dedicat culturii și educației montane revine în perioada 24 februarie - 1 martie la Brașov, Bușteni și Predeal! Este vorba despre un eveniment cultural internațional de film, carte și fotografie, care își propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educație și sportive.

Începând din acest an, festivalul face parte dintr-o prestigioasa asociație mondială ce reunește 27 de evenimente cinematografice din 20 de țări de pe 5 continente.

"Din acest an facem parte din Alliance of Mountain Film Fest, care este cea mai mare asociație dedicată festivalurilor de munte din lume, suntem într-o elită a festivalurilor de munte și asta ne bucură foarte mult. Brașovul este pe harta celor care iubesc muntele.", a declarat Dan Burlac, organizator al evenimentului.

O proiecție de gală a documentarului Superhombre despre cunoscutul alpinist timișorean Horia Colibășanu, va deschide cea de-a 5-a ediție marți, pe 25 februarie, de la ora 19:00. 4 ani a durat realizarea filmului documentar semnat de Mircea Gherase și Lucian Mircu.

Alpin Festival va avea parte și de un invitat special, Iñaki Ochoa, care este unul dintre cei mai mari apliniști ai lumii. Accesul la Gala de deschidere Alpin Film Festival, care va avea loc la Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universității Transilvania Brașov, este liber, în limita locurilor disponibile.

Bianca Bucă