Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul ar putea găzdui Jocurile Olimpice din 2028

Publicat: joi, 6 Februarie 2020 , ora 19.01
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul

Brașovul ar putea găzdui Jocurile Olimpice din 2028. Este afirmația pe care a făcut-o ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, aflat la Brașov.

România, prin Brașov, în mod special, s-a înscris pentru a avea Jocurile Olimpice de Tineret din 2024. Acestea însă vor avea loc în Coreea de Sud. România nu a primit ediția 2024, pentru că, în vara lui 2019, Comitetul Olimpic Internațional a schimbat câteva reguli. 

“Am stabilit un nou mod de lucru, acela al unui dialog permanent pe care trebuie să îl aibă cei care își doresc a organiza asemenea competiții cu CIO. Pe baza acestui dialog permanent, pe baza ofertei pe care în mod continuu autoritățile trebuie să o facă către CIO și în urma asistenței și expertizei lor, dezvoltăm, iată, într-un mod sustenabil, infrastructura sportivă, infrastructura de transport, infrastructura turistică și îndată ce suntem pregătiți, trecem la etapa de dialog structurat pe eveniment.”, a precizat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului .

Concret, oficialul spune că este nevoie să învățăm să dialogăm cu cei de la Comitetul Olimpic Internațional și să-i chemăm aici să ne ofere expertiza lor.

Ministrul crede ca Brașovul este pregătit pentru acest eveniment, atât din punct de vedere al investițiilor, cât și al tuturor lucrărilor care se fac în acest moment.

Județul Brașov a găzduit, în 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European, competițiile având loc în mai multe orașe din județ. 

Adina Chirvasă