Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Și copiii caută soluții la problemele comunității!

Publicat: luni, 10 Februarie 2020 , ora 12.01
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Și copiii caută soluții la problemele comunității!

La Aula Universității Transilvania a avut loc, la finalul săptămânii trecute, concursul de robotică și soluții inovatoare FIRST LEGO League România, etapa regională, la care au participat peste 130 de elevi din opt județe din țară.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Design de Produs și Mediu din cadrul Universității Transilvania în parteneriat cu Asociația pentru educație STEM creativă (CRESTEM).

Concurenții au venit pregătiți cu proiecte aplicate, pe baza informațiilor obținute de la autoritățile locale, în urma problemelor identificate în localitățile din care provin. Astfel, elevii s-au prezentat cu proiecte diverse, precum cele legate de reamenajare urbană, mediu sau soluții pentru accesibilitatea persoanelor cu dizabilități în comunitate.

În cadrul concursului trebuie să rezolve 13 misiuni cu ajutorul unui robot programat și construit de ei, iar pe lângă partea de robot trebuie să rezolve și un proiect de cercetare, de invoare care să rezolve o problemă legată de un spațiu sau o clădire din comunitatea lor. Ei învață să lucreze în echipă, deprind niște abilități STEM pentru o carieră ulterioară.”, a precizat Ștefan Rădulescu, președintele Asociației Creștem.

Robogeții de la Academia de Informatică din Brașov au venit cu o soluție pentru rezolvarea problemei parcărilor din Brașov, prin realizarea unor parcări subterane modulare, la partea de cercetare și inovare, iar pentru proba de robotică au realizat un robot care să ajute persoanele cu dizabilități să se dea le leagăn sau care să mute blocuri.

La această etapă regională au participat 13 echipe din Brașov, Târgu-Jiu, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Vălenii de Munte, Pitești și Buzău. Patru dintre echipele participante vor lua parte la etapa națională de la București, programată pentru 15 martie 2020.

FIRST LEGO League este un program educațional dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei și tehnologiei, prin intermediul unei abordări sportive.

Camelia Vlad