Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cod galben de precipitații și intensificări ale vântului, la Brașov

Publicat: luni, 10 Februarie 2020 , ora 14.06
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Județul Brașov a intrat sub incidența unui cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona montană înaltă.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis această avertizare, valabilă până marți seară, la ora 20.00, pentru Brașov și pentru alte cinci județe din Transilvania.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.

Meteorologii mai spun că, în zona de munte, la început vor fi precipitații mixte, care favorizează formarea de polei, iar apoi vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în zonele montane, unde vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp și izolat 20 l/mp, iar la atitudini de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.

Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate zone, iar izolat vor fi condiții de polei, astfel că oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să circule cu prudență.  

Monica Neacșu