Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

12 unități școlare, închise parțial în județ, din cauza gripei

Publicat: luni, 10 Februarie 2020 , ora 14.53
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

12 unități de învățământ din tot județul sunt închise, astăzi, dar doar parțial, din cauza gripei.

Informarea a fost făcută de către reprezentanții Ministerului Educației, care au mai anunțat că sunt încă șapte județe în care cazurile de gripă au dus la suspendarea cursurilor, doar la anumite clase sau în toată școala.

Din municipiu sunt închise parțial două grădinițe, 29 și 10, precum și o alta din Săcele. De asemenea, sunt închise și anumite clase din șase școli, respectiv, 1, 2, 6, 11, 12 și 19. Totodată, mai sunt suspendate cursuri în Școala 4 Săcele, dar și în cea din Sânpetru și Bod.

În total, este vorba despre 20 de grupe sau clase, din care aproape 600 de copii sănătoși au rămas acasă, din cauza colegilor care s-au îmbolnăvit.

După ce a fost declarată epidemia de gripă, conform unei note circulare de la Ministerul Educației, la trei cazuri de gripă înregistrate într-o clasă, cursurile sunt suspendate acolo. De asemenea, dacă, timp de trei zile consecutiv lipsesc peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile vor fi suspendate acolo. 

Adina Chirvasă