Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Taxele și impozitele locale se ajustează cu rata inflației, în 2021

Publicat: luni, 10 Februarie 2020 , ora 17.29
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Taxele și impozitele locale pentru brașoveni, în anul 2021, vor fi comparabile cu cele din acest an și cu anul anterior. Totuși, ele vor fi indexate cu rata inflației.

Primăria municipiului Brașov a lansat, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind taxele și impozitele pentru anul 2021.

Concret, pentru locuințe, brașovenii care stau în zona A vor plăti un impozit de aproape 240 de lei pentru o casă de peste 60 metri pătrați, în timp ce proprietarii cu imobile spre marginea orașului vor plăti aproximativ 130 de lei, pentru case de peste 40 metri pătrați.

Proprietarii de terenuri plătesc diferențiat impozitul, în funcție de zona în care stau, de la 135 de lei pe an, până la peste 560 de lei pe an.

Impozitele pentru mașini vor varia de la aproape 100 de lei până la 7000 de lei, în funcție de capacitatea motorului.

Și în anul următor vor fi păstrate facilitățile pentru proprietarii care au grijă de casele lor, cei care au investit cu cheltuială proprie în performanța energetică vor fi scutiți de impozit.

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii privind acest proiect de act normativ până în 28 februarie 2020.

Adina Chirvasă