Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Brașov a finalizat montarea celor 15 hotspot-uri pentru WiFi gratuit în locurile publice

Publicat: miercuri, 12 Februarie 2020 , ora 16.11
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Primăria Brașov a finalizat montarea celor 15 hotspot-uri necesare pentru internetul gratuit în locurile publice.

Primăria Brașov a fost una dintre primele municipalități din țară care au accesat programul "WiFi4EU", lansat de Comisia Europeană anul trecut și destinat cetățenilor și vizitatorilor din Uniunea Europeană.

Cele 15 echipamente sunt deja funcționale în Piața Sfatului, Piața Sf. Ioan, pe Aleea de sub Tâmpa, inclusiv în clădirea telecabinei, în parcurile Central, Tractorul și Centrul Civic, în Piața Unirii, la Modarom și la stațiile de telecabină din Poiana Brașov.

Valoarea totală a proiectului depășește 88.000 de lei, din care puțin peste 18.000 de lei reprezintă cuantumul serviciilor de internet pentru următorii trei ani.

Municipiul Brașov a câștigat anul trecut un voucher de 15.000 de euro, oferit de Uniunea Europeană în cadrul unui program pentru acces gratuit la internet, prin WiFi, în spații publice.

Programul lansat de Comisia Europeană a fost accesat de peste 13.000 de municipalități din toată Europa. Bugetul pentru această sesiune a fost de 42 de milioane de euro.

Radio România Brașov FM