Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ideile studenților pot valora 100.000 de lei, la Universitatea Transilvania

Publicat: joi, 13 Februarie 2020 , ora 16.33
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

La Universitatea Transilvania, ideile studenților pot valora 100.000 de lei. Asta dacă sunt transpuse într-un proiect ce îmbunătățește viața în campusul universitar și în cadrul Universității.

Instituția de învățământ superior brașoveană a lansat o nouă ediție a concursului de proiecte pentru studenți "Noi dezvoltăm Universitatea".

Competiția presupune ca echipe de minim 3 studenți, masteranzi sau doctoranzi să pregătească proiecte pentru Universitate. Cele mai bune dintre ele vor fi alese pentru finanțare de maxim 100.000 de lei, bani din fondul propriu al instituției.

Dintre temele impuse de studenți, de exemplu, studenții pot alege să modernizeze sistemul de supraveghere video (online) al căminelor și cantinelor UniTBv, să dezvolte un fel de dispecerat pentru situații de urgență în campus, sau ar putea gândi un ziar al Universității.

Propunerile de proiecte vor fi depuse până în 9 martie, apoi acestea vor intra într-o analiză a unei comisii. Câștigătorii vor fi anunțați spre sfârșitul lunii martie.

Prima ediție a acestui concurs a fost lansată în anul 2017-2018 și până acum, cu ajutorul studenților, au fost realizate un sistem de gestionare a cazărilor computerizat, o hartă interactivă și un tur virtual al Universității, dar și o sală de fitness pe Colină sau au fost aduse defibrilatoare în corpuri de clădire ale Univesității.

Adina Chirvasă